МИКСОЛОГИЯ НА ФОНДАЦИЯ

0 Comments

, тъй като съм виновен за закупуването на нови фондации, вместо да използвам настоящата си отворена бутилка (и), обикновено имам поне 12 различни в движение. Някои от тях са много по -подходящи за лятото, докато други се използват само през зимните сезони месеци. Моят тон на кожата често се набива между светлината, както и средните нюанси, така че обикновено смесвам 2 различни нюанса, за да получа подходящо цветово съвпадение. В допълнение, смесването на различни формули на фондацията помага да се получи повърхност, която работи много по -добре за моя комбиниран тип кожа.

Обикновено обичам да смесвам основи както в цветовото съвпадение, така и да подобря формулярите по мой вкус.

Ето няколко от моите изпитани миксове за фондация:

Фондацията за течност на Body Shop Extra Virgin Minerals в #108 Златна слонова кост – 25 долара за 28 мл (този продукт вече не се предлага в Канада)
+
Фондация Vichy Aera Teint Pure Fluid в 23 слонова кост – 28 долара за 30 млл (почти невъзможно е да се открие информация за това в интернет, но лесно се предлага в дрогериите в Канада)

Фондацията на Body Shop в #108 беше най -лекият нюанс, който предоставиха, който не беше розов тонизиран. На мен тази основа е изключително жълта (почти охра), както и и тъмна. Формулата обаче е страхотна – емолиентна течност с росен завършек. Сянката може да работи, ако бях самонастенала през лятото на месеците, но формулата беше много по-подходяща за зимния сезон. Тук идва фондацията Vichy. Фондацията Vichy в #23 работи добре самостоятелно за моята кожа за зимен сезон, но това е малко изсъхващо самостоятелно. Смесени заедно, тази смес е идеална през цялата година. Получавам страхотен мач на сянка, както и фондация за средна защита със сатенен завършек.

Фондация Bourjois Mineral Matte Mousse в 83 Sable – $ 26 за 18 ml (получи това при клирънс, този продукт вече е прекратен)
+
Revlon PhotoReady Airbrush Mustes Makeup в #003 Nude – $ 12 за 39.7g

Сам, всяка от тези основи е катастрофа. Сянката на Bourjois е твърде жълта, както и тъмно върху мен. Текстурата на муса също беше доста дебела, както и малко трудна за смесване в кожата. Revlon Mousse се разпределя с разпенващ аерозол, който произвежда пенисто облак от основа, който има видим блясък. Сянката гола също е леко пепеляща върху мен. Въпреки това, когато смесвам тези 2 основи заедно, те сякаш отменят лошите си части и ми е поверено на някак сияеща основа, която трае изключително добре върху кожата ми.

Maybelline Незабавна възраст за пренасочване на лечение на гуми в #260 Buff – $ 16 за 20ml
+
Фондация Sephora Perfection Mist Airbrush в панаир – $ 31 за 53G

Закупих фондацията Maybelline с намерението да го смесим с други основи или използвайки като контур, тъй като разбрах, че цветът е метод и тъмен за мен (това беше единственият нюанс в кошчето за клирънс, както и наистина исках да опитам Това е, защото толкова много харесвам съответния консилер). Няма нищо лошо във формулата – в него има много силикон, така че е доста хлъзгаво да се смеси – може би малко толкова гладко. Фондацията Sephora Airbrush беше продукт „YouTube ме накара да го получа“ – след като видях многобройни възторжени видеоклипове, любопитството ми се получи много по -добро от мен. Наистина харесвам формулата, но сянката е докосване и светлина за мен (въпреки че, вярвам, че следващият нюанс на „светлина“ би бил също оранжев върху мен). И нека бъдем честни, това всъщност не е фондация за аерограф – тя се разпределя с аерозолна кутия, но няма метод за напръскване на това директно върху лицето ми, за да създам аерограф. Най -добрият метод за нанасяне на това е пръскане върху дланта на ръката си, след което използвайте или чист, или гъба, която да приложите върху лицето.

Съвети:
• Няма насоки за смесване на основи (повечето от тях са били изпитани, както и грешка), но решаващ аспект в успеха е най -добре да се уверите, че и двете формули са или на водна основа, или маслена основа – смесване на вода с течност на маслена основа течност ще доведе до разделяне на фондацията, както и на олицетворения (малки парченца се търкалят от кожата, когато се търкат).
• В някои случаи предварително смесвам основите в дланта на ръката си, преди да приложа върху лицето си, в някои случаи просто се забивам на всеки директно върху моята сделка, както и смесване (Pro-tip: Нанесете по-тъмния цвят в периметърът на сделката с, както и концентрира по -лекия нюанс в центъра, за да направи контур / подчертаване).
• Не винаги смесвам 50/50 от всяка основа – просто очна ябълка съотношението на сместа в зависимост от това какъв тип повърхност се стремя. Друг бонус, в зависимост от времето на годината, както и колко блед или загорял съм, мога да персонализирам сянката си, като регулирам съотношението на сместа.

Смесвате ли някога вашите основи, за да получите най -добрия цвят или завършеност?

Източник на картината на заглавката: goodhousekeeping.com

Споделя това:
Дял

Щракнете, за да изпратите това на приятел на приятел (се отваря в нов прозорец)
Щракнете, за да споделите на Pinterest (се отваря в нов прозорец)

Щракнете, за да споделите на TwitteR (се отваря в нов прозорец)
Щракнете, за да споделите на Tumblr (се отваря в нов прозорец)

Щракнете, за да споделите на Reddit (се отваря в нов прозорец)

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Фондация, както и Concealer Purge на 2016 г. Това отдавна идва. Просто трябваше да оставя отдавна настрана, както и да бъда в най -доброто настроение, за да бъда основен в това да се отърва от някои продукти от моя скривалище. В някои случаи се чувствам малко свързан с продуктите заради носталгията, както и аз се занимавам с поддържане …
16 февруари 2016 г. „Красотата“

Mac се занимава с & Body vs Mufe Deal с & BodyThis Publish стартира “Сравнение Седмица” точно тук в блога! Ще сравнявам много продукти, показвайки разлики, както и прилики, както и може би дори да открия някои дупета! Днес сравнявам 2 фондации с точно същото име: Mac Deal с & Body, както и да се състои завинаги с & Body. Имайки същото …
24 август 2015 г. „Красота“

Maybelline Superstay Много по -добре Foundition на кожата тази година, когато поисках съвети за какво да осребрите по време на събитието за изкупуване на оптимални точки, Maybelline Superstay Много по -добра кожа е предложение на Kazzmarie. Първоначално избрах Shade 20 традиционната слонова кост, но тогава се притеснявах, че е също и лека, затова го размених …
17 август 2016 г. „Красотата“


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *