Изненадващи приложения за кокосово масло

0 Comments

Следният принос е от друг автор.

Кокосовото масло е един от продуктите, които наистина получават много внимание през последните 5 години или повече, и особено в общностите за органични и здравословни храни – има основателна причина за това. Това малко масло се счита не само за един от най -здравословните ядливи продукти наоколо, но също така е невероятно универсален и може да замени цяла гама от неща, които вероятно не са толкова здравословни или добри за нас, когато алтернативата на кокосовото масло е напълно естествена.

Така че, ако никога досега не сте експериментирали с кокосово масло или сте го използвали само за готвене досега и се чудите за какво още можете да го използвате, тогава тази публикация е за вас.

Овлажнител:

Кокосовото масло вероятно е едно от най -добрите неща, които някога ще сложите върху кожата си. Не само е напълно свободен от всякакви химикали и гадни съставки, открити в търговските продукти, но се абсорбира толкова добре в кожата, че го оставя невероятно гладко и копринено на допир. Номерът с нанасянето на кокосово масло върху кожата ви е да го направите след душ или къпане и кърпата си потупала кожата си суха, но не напълно суха. Влажната кожа позволява на маслото да се абсорбира, но мократа кожа го държи на повърхността, защото маслото и водата всъщност не се смесват, така че ако искате ползата от меката кожа, тогава кожата ви трябва да е влажна, а не мокра. Просто вземете размер на размера на супена лъжица и го оставете да се стопи в ръцете си, след което го нанесете по цялото тяло. Можете да промените количеството според нуждите, докато не го приложите навсякъде.

Балсам:

Кокосовото масло е пълен спасител – особено за тези, които страдат от суха кожа или коса през зимата, или живеят в зони с твърда вода и чиято коса се нуждае от малко допълнително TLC. Въпреки това, тъй като кокосовото масло не е нещо, което всеки ден ще прилагате към косата си, също се препоръчва да помислите за получаване на филтър за домашна вода, ако живеете в зона с твърда вода. Кокосовото масло е много по -скоро като лечение с дълбоко кондициониране, което прилагате върху косата си всяка друга седмица или така. За да нанесете, уверете се, че косата ви е чиста и суха, след това я нанесете в желаното количество направо върху косата, като се уверите, че масажирате от корен до внушение, както и скалпа. Оставете го за поне 20 минути – въпреки че можете да го оставите за няколко часа или за една нощ, ако имате наистина сух скалп, след това го измийте, като използвате нормалния си шампоан и балсам. Внимавайте, за да сте сигурни, че всичко е измито, защото е много мазен и това няма да е най -добрият вид.

Измиване на устата:

Благодарение на естествените си антисептични свойства, кокосовото масло стана много популярно при хората, които търсят много по -естествена алтернатива на конвенционалната вода за уста. Методът, използван с кокосово масло, се нарича издърпване на масло, което включва поставяне на чаена лъжичка втвърдено масло директно в устата ви и го завъртете в продължение на 20 минути, преди да го изхвърлите в кошчето. Не плюйте маслото в мивката или тоалетната, защото това ще го запуши и не преглъщайте, защото всички токсини, издърпани от тялото ви, ще се върнат право назад.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *