Как да получите дома, който е подходящ за вас

0 Comments

Следният принос е от друг автор.

Има толкова много различни аспекти, които влизат в избора на имот, чудно е как някой е в състояние да пресее всички опции и да вземе решение, с което ще трябва да живеят за години напред. За съжаление, много хора не го правят. Угризението на купувача е истинско нещо и не е приятно; Той е запазен за онези хора, които са вложили много време, усилия и, разбира се, пари в закупуването на имот, само за да открият, че са направили грешка. По -долу разглеждаме списък с фактори, които ще искате да вземете предвид, когато търсите вашия дом, за да гарантирате, че не се окажете като един от 45% от собствениците на жилища, които съжаляват за покупката си, и да получите дома, който е подходящ за ти.

Задайте бюджета си

Има много причини, поради които човек може да съжалява, че е купил дома си, но най -честата причина от всички са парите. След като блясъкът на новата къща се измъкна, финансовото задължение влиза повече във фокус. Ако изведнъж изглежда непреодолимо, тогава ще живеете с тежест повече години, отколкото ще искате да помислите. За да избегнете този неприятно сценарий, е наложително да зададете бюджет и след това да се придържате към него. Може да се изкушите да разтегнете колко сте готови да платите, ако вярвате, че сте намерили перфектния имот, но не забравяйте: няма такова нещо като перфектната собственост. В крайна сметка, известно време надолу по линията, ще се огледате и се чудите дали допълнителните месечни разходи си заслужават. Шансовете са, че няма да бъде. Ако сте разбрали колко можете да си позволите да похарчите за къща, тогава не пренебрегвайте този номер веднага щом видите къща, която харесвате. Дръжте се силно, няма да съжалявате.

Списък на изискванията

Често срещана грешка, която хората правят, когато търсят домове, е, че не знаят какво търсят. Преди да започнете търсенето си, направете списък с неотговарящи изисквания, които те трябва да притежават, преди дори да го разгледате. Това може да включва неща като броя на спалните, размера на кухнята, независимо дали има двор и т.н. Ако домът не притежава всички тези неща, тогава не се обмисля. Това е толкова просто. Въпреки че имайте предвид, че това ще бъде просто упражнение само ако сте били строги със списъка си с основни неща. Ако пресичате линия през всеки дом, който няма отопляем басейн, тогава ще търсите дълго време.

Какво има в полето „искам“?

Списъкът с изисквания трябва да е скучен. Тя трябва да покаже нещата, които бъдещето ви трябва да има, а не това, което искате да има. За щастие този списък е следващият. Ако можете да идентифицирате някои аспекти, които искате да има домът ви, ще можете да фокусирате още повече търсенето си, дори до типа на дома. Ако искате да имате достъп до съоръжения за отдих, например, тогава може да решите, че етажната собственост е правилният вариант за вас. Или ако искате да живеете в лесен обхват на културните дейности в центъра на града, тогава може да решите, че апартаментът в центъра на града е правилният път. Вашият списък с искане също трябва да включва близост до работното ви място; Хората променят работата си повече от всякога. Не искате да избирате дом въз основа на това колко време ще ви отнеме да се захванете, освен ако не сте сигурни, че ще работите там до края на кариерата си (това все още се случва понякога!).

Отивам на разходка

Домът е важен, но не е всичко. Всъщност оценката на жилището има по -малко общо със стените и покрива и повече, където се намира; Имението в разрушена част на града не би било високо ценено. Като такова вашето удоволствие от дома ще бъде силно повлияно от околностите. Дори и вече да живеете в друга част на града или града, наистина няма да знаете района, докато не живеете там. Уви, това не може да се случи, преди да се преместите, но можете да направите следващото най -добро нещо и да прекарате известно време там. Отидете на разходка из квартала и го погледнете през обектива на „Ами ако живея тук?“ Областите, които преди това смятате за модерни, могат да изглеждат твърде претъпкани от хората. Районът, който сте отстъпили, защото беше твърде скучно, може да изглежда като идилично място за отглеждане на семейство.

Гледайки към бъдещето

Вие купувате дома за тук и сега. Искате къщата да отговори на текущите ви нужди. Но имайте предвид, че бъдещето идва независимо дали ви харесва или не, и вашият дом трябва да може да отговори на исканията на това бъдеще. Ако планирате да имате повече деца в бъдеще, тогава ще ви е необходим дом, който може да побере допълнителния човек. Ако търсите собственост, вероятно вече сте доста уредени и това означава, че не трябва да е гигантски скок, за да мислите какво може да се появи през следващото десетилетие.

Съсредоточете се върху основите

Не се губете в детайлите на дом, който няма да се прилага за вас, като декора и т.н. Обърнете внимание на нещата за дом, който всъщност е важен, като структурен звукESS и т.н. Това са нещата под повърхността, които имат значение.

Нуждите на другите

Говорихме много за намирането на дома, който е подходящ за вас, но в повечето случаи това всъщност не е вярно. Става въпрос за намирането на пространството, което е подходящо за всички в клана ви, от партньора ви до най -малкото ви дете. Семейната динамика работи много по -добре, когато се погрижи индивидуалните нужди.

Когато се съмнявате, изчакайте

Има стойност в чакането. Сега всички искат нещата сега, сега, но ако поемете по този маршрут, тогава ще има много по -голяма вероятност да направите грешка. Ако нещо се почувства малко, не се опитвайте да се убеждавате, че това е подходящият дом за вас. Не бива да се нуждаете от убедително; Вие трябва да знаете. Уви, много хора се озовават на грешното място, защото отчаяно искат да си купят дом. Но както при всякакъв вид отчаяние, те в крайна сметка съжаляват за решението си по -късно. Какво е шест месеца или година, за да изчакате, за да получите подходящия дом за вас?

Върви соло

Струва си да си спомним, че може да се борите да намерите дома, който е подходящ за вас. Но това не означава, че непременно трябва да се откажете от мечтата си да притежавате дом. Това означава, че трябва да се откажете от търсенето си. Вместо това погледнете изграждането на свой собствен дом. Сега трябва да подчертаем, че това не винаги е по -лесно или по -евтино, но може да ви накара да живеете в дом, който е подходящ за вас. Ако нещо се обърка и не ви харесва дома си, тогава само ще се наложи да обвинявате.

Окончателни мисли

Няма такова нещо като идеалния имот. Има твърде много опции за това. Можете обаче да се доближите до него, като намерите и закупите дома, който е подходящ за вас. Вземете нашите съвети по -горе и ще подобрите значително шансовете си да го оправите. Когато имате къщата, която ще стане ваш дом, вашето удоволствие и удовлетворение от покупката ви просто ще растат, растат и растат.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *