Домашни ремонти: Направи си сам срещу обаждане на професионалист

0 Comments

Следният принос е от друг автор.

Обичате ли да правите проекти на DIY за вашия дом? Проектите „Направи си сам“ могат да бъдат забавни, но да се извърши ремонти/ремонти не винаги е добра идея. Да, има някои поправки, които вероятно можете да направите сами, но има и други, които изискват много повече опит. И така, как трябва да решите какво трябва да е добре, за да се опитате да поправите и кога трябва да вземете телефона, за да се обадите на професионалист? Ето някои предложения, които могат да ви помогнат следващия път, когато трябва да вземете това решение.

Помислете за вашата безопасност

Много работни места за ремонт на дома не са лесни и могат да бъдат опасни. Преди да поправите или ремонтирате нещо сами, спрете и се запитайте какви могат да бъдат потенциалните опасности. Ако има възможност, че това може сериозно да ви нарани, не поемайте този риск. По -добре е да наемете професионалист от Renovationrm.ca, защото те са обучени да правят това конкретно нещо, тъй като знаят какво правят, рисковете, които участват и как да се предпазят.

Може ли да унищожи дома ви?

Ако имате проблем с къщата си и става по -лошо, защото се опитахте да я поправите и нямате представа какво правите, това ще бъде невероятно стресиращо. Не само това, но и цената, която в крайна сметка ще платите, за да отстраните по -големия проблем, който сте причинили, вероятно ще ви струва много повече, отколкото би имало, ако току -що сте наели експерт на първо място. Ако, например, има проблем с водопроводите в дома ви като нещо, което изисква ремонт на водопровод под плоча, тогава това е нещо, за което ще искате да наемете професионалист. Опитът да преминете през бетона и да поправите къщата си, ако не сте професионалист, има значителен потенциал за унищожаване на дома ви, ако объркате.

Разрешителни

Знаете, че може да се нуждаете от разрешение, за да направите промени в къщата си в зависимост от това какво правите и къде живеете, нали? Лекотата на придобиване на разрешение може да варира в зависимост от местоположението, но ако ремонтът/обновяването, който обмисляте да направите себе си, се нуждае от разрешение, тогава това вероятно е знак, че трябва да наемете професионалист, който да върши работата.

Време

Помислете за времето, което ще отнеме и колко време имате за проект „Направи си сам“, защото може да се окажеш завинаги, за да го завършиш или може да го оставиш незавършен. Наемането на професионалист предполага, че това ще се свърши и това ще се свърши много по -ефективно, особено ако сте зает човек, който няма толкова време да спести за проект „Направи си сам“.

Когато вземате решението си дали да си направите нещо или да наемете професионалист, не забравяйте да вземете предвид идеите по -горе. Това не означава, че не можете да си направим нещата, но евентуално да се придържате към разглеждането на идеи за декориране на вашия дом и след това да създадете декоративни парчета за него. Когато се отнася до много ремонти/ремонти, обаче, най -добрият вариант вероятно е да се наеме професионалист.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *